Over Pronk Gezond

Mijn naam is Corine Pronk, ik ben orthomoleculair epigenetisch therapeut en ben het gezicht achter Pronk Gezond. Als kind al was ik geïnteresseerd in voeding en gezondheid. Mijn jeugdboekencollectie bestond onder andere uit een atlas van het menselijk lichaam, een kookboek en boek over de planeet aarde. Interesse voor biologie en gezondheid zat er dus al jong in. Uiteindelijk ben ik na het V.W.O. een andere richting op gegaan maar mijn interesse in voeding & gezondheid is altijd gebleven, al was het op de achtergrond. Tot ik een paar jaar geleden in aanraking kwam met orthomoleculaire geneeskunde. Er ging een wereld voor mij open. Ik kreeg informatie waarvan ik dacht "waarom wordt ons dit niet verteld?" en "dit moeten mensen weten". Ik was meteen geboeid en wilde hier alleen nog veel meer over leren omdat ik ervan overtuigd ben dat voeding en leefstijl een hele grote rol speelt in onze gezondheid en ons welzijn. 

Onze gezondheid is ons allerbelangrijkste goed en ik zie het als een uitdaging om mensen met diverse klachten te kunnen helpen en te begeleiden om van deze klachten af te komen. Vanwege onze westerse leefstijl kampen tegenwoordig helaas veel mensen met chronische ziekten. Dit aantal loopt alleen maar op terwijl veel van deze ziekten omkeerbaar of te voorkomen zijn. Dat jouw huisarts niet altijd een oplossing heeft voor jouw klachten, hoeft nog niet te betekenen dat je er dan maar de rest van je leven mee moet leren leven. Hij of zij heeft tenslotte medicijnen gestudeerd maar heeft amper iets geleerd over voeding en leefstijl en de invloed daarvan op onze gezondheid. Een huisarts doet in het algemeen aan symptoombestrijding. Als orthomoleculair therapeut daarentegen ga ik op zoek naar de oorzaak van jouw probleem. 

Het menselijk lichaam is een ingenieus systeem en niet altijd even makkelijk te doorgronden, dus het kan soms flink puzzelen zijn om de puzzel naar een betere gezondheid compleet te krijgen. Het ontbrekende puzzelstukje vind je terug in mijn logo. Tevens zie je daarin de letter "P" van Pronk en "G" van Gezond terug. De kleine bolletjes zijn de ontbrekende moleculen (voedingsstoffen), die er uiteindelijk voor zorgen dat de cirkel rond is en het lichaam kan herstellen. 

Mijn missie is om samen met jou te achterhalen waar de oorsprong van jouw problemen ligt door te zoeken naar dat ontbrekende puzzelstukje. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

De praktijk

Voor consulten wordt gebruik gemaakt van de volgende locaties:
- CulturA & Zo, Dorpsstraat 7 in Nootdorp
- Het Coachhuis Rijswijk, Laan van Zuidhoorn 60 in Rijswijk

Daarnaast is het mogelijk om consulten door middel van videobellen te voeren.   

Scholing

Als orthomoleculair therapeut is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op vakgebied. Ik volg hiertoe regelmatig cursussen, bijscholingen en intervisiebijeenkomsten met vakgenoten. Verder lees ik vakliteratuur om op de hoogte te blijven.

Opleidingen:
Darmtherapie - Basis
BrainQ therapeut level 1
BrainQ ADHD therapeut
Maag, darmen, lever en gemmotherapie
Praktische farmacologie
Darmmicrobioom en organische zuren
Praktijkvoering: consulten en meetmethoden
Orthomoleculair Epigenetisch therapeut
Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur
Medische Basiskennis
Orthomoleculair voedingsadviseur


RP Sanitas Humanus
BrainQ

BrainQ
Marijke de Waal Malefijt
Evenwijs
Medivere
Stichting Ortho Health Foundation
Stichting Ortho Health Foundation
Stichting Ortho Health Foundation
Total Health Academy
Stichting Ortho Health Foundation


2021
2020
2020
2020
2020
2020
2020
2019
2018
2018
2017


Beroepsvereniging CAT

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT. Dit betekent dat ik voldoe aan de eisen die je van een professionele praktijk mag verwachten. 



Als CAT-therapeut val ik onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl/

Als CAT-therapeut werk ik volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/