Ik help jou om jouw lichaam weer in balans te krijgen

Ben je er klaar mee? Met die voortslepende en onverklaarbare klachten zoals vermoeidheid, slecht slapen, een opgeblazen buik of andere darmklachten. Heb je huidklachten, hormonale klachten of zit je gewoon niet lekker in je vel. Lees dan vooral verder wat ik als orthomoleculair therapeut voor jou kan betekenen. 

Het menselijk lichaam streeft altijd naar evenwicht. Echter wanneer in ons lichaam een tekort aan essentiële stoffen zoals vitaminen en mineralen ontstaat, raken belangrijke processen in ons lichaam ontregeld en raakt ons lichaam uit balans. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam is dan niet meer toereikend genoeg om het lichaam in balans te houden en als gevolg kunnen er diverse lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan.

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van een tekort aan bouwstoffen. Naast inname van voedingsstoffen, moet ook de opname in de darmen en opname in lichaamscellen goed zijn anders kan het lichaam er nog niets mee. Vervolgens is het ook van belang dat de afvalproducten goed worden afgevoerd. Als orthomoleculair therapeut help ik jou de oorzaak van jouw klacht(en) te vinden en jouw lichaam weer terug in balans te krijgen. Naast voeding spelen meerdere factoren een rol bij jouw gezondheid, waaronder leefstijl, dus ook hier wordt aandacht aan besteed. 

 De term orthomoleculair bestaat uit de woorden: "orthos" hetgeen "juist" betekent en "moleculair" staat voor "stoffen". Dit is de basis van de orthomoleculaire geneeskunde; het voeden van jouw lichaam met de juiste voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.


Waar kan ik jou bij helpen?

Stel, je voelt je al heel lang moe en futloos en je komt er maar niet achter waar dit vandaan komt. Wellicht slaap je al enige tijd slecht. Of je loopt al een langere tijd met vage darmklachten zoals een rommelende of een opgeblazen buik en je komt er niet achter wat er aan de hand kan zijn. Misschien heb je last van je hormonen. Het kan ook zijn dat je last hebt van huidproblemen zoals eczeem of acné. Je kunt last hebben van je spieren en gewrichten etc. Het scala aan klachten kan heel breed zijn. 
Herken jij je in bovengenoemde klachten of wil je weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. 

De genezende werking van voeding is al heel erg lang bekend. Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde (460 - 370 voor Chr.) deed 
destijds al de volgende uitspraak: "laat voeding uw medicijn zijn!". 


Klik hier voor mijn werkwijze & tarievenKlik hier om zelf een afspraak in te plannen


Liever eerst kennismaken? Neem gerust contact op.


Nieuws & artikelen

De praktijk is weer geopend  - 14 maart 2021
Vanaf heden is mijn praktijk weer geopend en kan ik klanten op een externe locatie ontvangen. Bel of mail mij gerust voor het plannen van een consult of een  kennismakingsgesprek.

Corona en jouw immuunsysteem - 16 maart 2020
Wil je weten wat jij zelf kunt doen aan het versterken van jouw immuunsysteem, Klik hier voor het artikel dat ik hierover heb geschreven.
Facebook

Pronk gezond is ook actief op Facebook.